Better Plastics is onderdeel van YOUR TRADING COMPANY, Better Plastics is al jaren een begrip in de kunststof branch. Wij zijn vooral sterk in het construeren van matrijzen tbv kunststof spuitgiet producten.

Wanneer u op zoek bent naar een vervangend of nieuw kunststof product dan helpen wij u om een passende matrijs daarvoor te constueren van invloed zijn hierop oa:
• Complexiteit van het product
• Seriegrote
• Voudigheid van een matrijs
• Productie locatie (China/Nederland)
• Het te gebruiken granulaat
• Etc etc.

Wij maken zelfs matrijzen voor een serie grote vanaf 1000 stuks, hoe groter de aantallen hoe rendabeler uiteindelijk het product zal zijn.

Onze kracht is om u geheel te ontzorgen indien gewenst nemen wij het gehele project onder onze hoede zodat u zich kunt focussen op u eigen behoeften zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de voortgang, wij zullen een aantal speerpunten bepalen en u dan voorzien van alle nodige informatie.

Complexiteit van het product:
U zult begrijpen dat wanneer er een matrijs geconstrueert moet worden voor een complexe toepassing dan zullen de kosten van een matrijs oplopen er zijn vele verschillende type matrijzen van simpele open dicht constructies zonder hot-runner systemen tot geavanceerde 3 platen matrijzen met naald afsluiterers etc.

Seriegroote:
Wanneer er maar een klein aantal producten nodig zijn wordt er natuurlijk natuurlijk gekozen voor een goedkope matrijs dwz dat er niet een geharde matrijs wordt gemaakt maar bijv. een aluminium matrijs ook wordt er vaak een aluminium matrijs gemaakt als proefmatrijs om te kunnen beoordelen of het te produceren product daadwerkelijk maakbaar is ook kun je hiervoor moldflow gebruiken echter is dit programma niet altijd alleszeggend!

Voudigheid van een matrijs:
Wanneer de serie grote hoog is dan worden en kwalitatief goede matrijzen gebouwd en natuurlijk kan dan de voudigheid van een matrijs worden uitgebouwd naar 2 voudig, 4 voudig maar 32 voudig is ook een optie wel is het dan ook belangrijk om daarvoor naar een passende spuitgietmachine te zoeken. Ook is het mogelijk om verschillende producten in 1 matrijs te maken/produceren.

Productie locatie:
Afhankelijk van de seriegroote en het volume van het product kan er een keuze gemaakt worden om in China of in Nederland te produceren, ook Het produceren in China staat onder onze supervisie wij bepalen de kwaliteit van het product en geven aan waarop geinspecteerd moet worden, dit wordt vastgelegd op kwaliteits formulieren. Wanneer er grote producten worden geproduceerd is het natuurlijk raadzaam om in Nederland te produceren dit om logistieke redenen.

Het te gebruiken granulaat:
Granulaat/grondstof moet op voorhand worden bepaald omdat iedere grondstof een ander type krimp genereert hiervoor moet de matrijs worden aangepast om zodoende de correcte maatvoering te garanderen. Over het algemeen bepaalt de toepassing van het product welk type grondstof er gebruikt moet worden, is het een buitentoepassing, moet het UV bestendig zijn, is het slijtage gevoelig etc. etc.

w

Contact

Your Global Trading Company
De Singel 25
9363 KD Marum
M. +31 (0)6 31178747
E. info@yourtradingcompany.nl